Moderne anlegg

Med ny og moderne seks-trinns forbehandlingsanlegg blir produktene kvalitetssikret og kontrollert fra start til slutt. Selve pulverlakkeringen skreddersys etter kundens behov og spesifikasjon.

God rustbeskyttelse

Alle metalltyper som pulverlakkeres får korrosjonsklasse ISO-C4, noe som gir produktene rustbeskyttelse.

Største aktør på Sørlandet

Varodd Pulverlakkering er den største aktøren på Sørlandet som tilbyr lakkering av alle type metaller, og har mer enn 30 års erfaring med pulverlakkering.

Utvalg av farger

Det tilbyrs et stort utvalg av farger, noe som også gir en pen og ønsket overflate på produktene.

Et økovennlig alternativ

Gjennom god utnyttelsesgrad av pulverlakken, tilbyr vi et økovennlig alternativ som gir kundene våre lavere priser!

Ta gjerne kontakt med oss

Varodd Pulverlakkering svarer på din forespørsel på mail eller på telefon nr 990 42 914.

Pulverlakkering

Pulverlakkering består av et fint pulver som blir påført ved hjelp av luft og sprøytepistoler, og det fester seg til objektet ved hjelp av elektromagnetisme. Pulveret lades med elektrostatisk lading, dvs. ved hjelp av en strømførende spiss inne i pistolen.

Pulverlakkering inneholder ikke løsemidler, verken i fast form eller under smelt/herding, og er derfor et mye mer økovennlig alternativ. Pulverlakkering gir også hardere og mer motstandsdyktig overflatebehandling enn tradisjonell løsningsmiddelbasert lakkering.

Varodd Pulverlakkering tilbyr et stort utvalg av farger og kan også skaffe andre. Pulverlakkering kan brukes på alle typer metaller, så lenge de er elektrisk ledende.

Forbehandling

Forbehandlingen resulterer i at alle metaller er godt beskyttet mot rust og oksidering, og de får en korrosjonsklasse ISO-C4. Gjennom vårt seks-trinns forbehandlingsanlegg sikres både kvalitet og kontroll.

  1. trinn: avfetning gjennom jernforsfat og vann (60 grader)
  2. trinn: avspyling av jernfosfat.
  3. trinn: spyling i rent vann.
  4. trinn: spyling med demineralisert vann.
  5. trinn: oxsilanbehandling.
  6. trinn: avspyling av overskuddsoxsilan med demineralisert vann.

Lakkering

I 2013 investerte Varodd i nytt pulverlakkeringsanlegg bestående av robotiserte sprøyter samt 2D scanning av objektene, som optimaliserer lakkeringen. Produktene henges opp i en bane og blir fraktet rundt til de forskjellige stasjonene for å bli lakkert.

Banen er jordet slik at det ladede pulveret søker jord, som igjen gir en elektromagnetisk effekt. Deretter går produktet inn i en tunellovn med 200 grader, hvor pulveret smeltes og danner en jevn og sterk overflate. Når produktet kommer ut fra ovn kjøles det ned til håndteringstemperatur og lakken er ferdig herdet.

Varodd Pulverlakkering resirkulerer ubrukt pulverlakk, som blandes tilbake i tanken med ny lakk. Samtidig holder anlegget oversikt over prosentandel av returlakk som er innblandet i ny lakk, slik at det er god kontroll med optimal fordeling.

Gjennom høyere utnyttelsesgrad av pulverlakk gir vi kundene lavere priser!

Kapasitet

Varodds pulverlakkanlegg og herdeovn kan lakkere produkter opptil følgende størrelse: 2000 cm x 600 cm x 1300 cm. I spesielle tilfeller kan kapasiteten økes til 3000 cm lengde.

For ytterligere informasjon ta kontakt på pulverlakkering@varodd.no 

Leveranse

Vi har stort fokus på god dialog med kundene gjennom fra bestilling til leveranse slik at produktene får riktig kvalitet og dermed best mulig resultat.

Trykk på bildet for leveringsbetingelser hos Varodd Pulverlakkering.

PRODUKTBILDER OG PRODUKSJONSVIDEO

Kontaktinformasjon

Telefon 406 90 840
E-post pulverlakk@varodd.no

Kontaktpersoner

Einar Høiland
tlf. 990 42 914

Besøksadresse

Varodd
Rigedalen 41
4626 Kristiansand

Postadresse

Varodd
Postboks 8343
4676 Kristiansand

Send forespørsel!