Byens pizzaekspert deler sine hemmeligheter!

Pizzabaker Ørjan Eriksen hos Varodd Kantine & bageri 7. januar.

Baker med lidenskap
Ja, det er akkurat det han er, en suveren, unik og lidenskapelig baker. Disse fine egenskapene kom frem da Ørjan Bageren kurset Varodd Kantine & bageri i profesjonell pizzabaking med riktige ingredienser. 🌟

Nydelig italiensk pizza
For det er nemlig det en smakfull italiensk pizza består av. 😋 Riktige ingredienser som rett meltype, nøysom lang hevetid, hjemmelaget pizzasaus med en ekte smak av «Italia», akkurat passe nok ost og kun 3 minutter på 400 grader i steinovn. 🍕🍕

God læremester
Når pizzaene ble satt inn kunne vi se hvordan de vokste seg sakte opp, det var rene magien for meg som var på sidelinja. Når Ørjan var i sving ble vi alle fort revet med, han er litt av en læremester, jeg fikk faktisk lyst å bytte jobb selv. 👩‍🍳

Ørjan Toreid Eriksen
Jeg var litt nysgjerrig på bakgrunnen hans, så jeg benyttet meg av muligheten til å intervjue han innimellom den profesjonelle pizzabakingen. Ørjans læretid som baker var på Geheb Bakeri i Kristiansand i milleniumsåret 2000. Videre bar det til Oslo til det økologiske bakerverkstedet Godt Brød da det så vidt var etablert i sin tid. Med en god sjef som ga Ørjan frihet i jobben sin, vokste interessen og lidenskapen for bakerfaget. 💓 

Etter dette vendte han tilbake til Sørlandet, hvor han satte i gang Brød i Kristiansand, et økologisk bakeri. Han ble også en pådriver for bakeriet hos Kjøkkenskapet, samt bakeriet hos den italienske restauranten Bellini – hvor det bakes rundt 4000 brød i uka til restaurantkjeden «Mat og uteliv» i Kristiansand, som han faktisk også var en del av. Nå driver han med kursing i pizzabaking og surdeigsbaking, men han har visst noe nytt på gang, vi følger spent med fremover! 😃

Varodds kokker
Men tilbake til pizzabakingen. Kokkene og fagfolkene hos Varodd Kantine & bageri ble kurset denne vinterettermiddagen av Ørjan, og til og med Varodds adm. direktør deltok på kurset! 👏 Det var en svært interessert gjeng som fulgte oppskriftene, tipsene, rådene og hemmelighetene til pizzaeksperten.

Fredagspizza
Med pizzabakerkurset blir det gode pizzakokker hos Varodd. 👌 Det passer jo bra siden Varodd Kantine & bageri snart skal tilby smakfull og steinovnsbakt italiensk Fredagspizza i mange varianter tirsdag til fredag kl 11-14! 🤩 Fredagspizza blir et smakfullt lunsjtilbud og takeaway, hvor målgruppen i hovedsak er bedrifter i Kristiansandsområdet, men alle kan få kjøpt Fredagspizza i Rigedalen 41.

Menyutvalg og den gode prisen er allerede lagt ut her på varodd.no/fredagspizza, og offisiell oppstart er fredag 22. januar. Vi som har prøvesmakt på kurset gleder oss veldig til Fredagspizza i ulike smaksvarianter! 👍

Profesjonell pizzabaker, Ørjan Toreid Eriksen, imponerer med bakerferdighetene sine.
Stor konsentrasjon blant kokker, fagfolk og ikke minst adm. dir. hos Varodd, alle i sving!
Hemmeligheter og bakertips deles gladelig av Ørjan og bakergjengen følger nøye med.
Italiensk steinovnsbakt Fredagspizza i mange smakfulle varianter selges fra 22. januar.
Det jobbes iherdig med pizzabakingen, mens pizzaeksperten følger med fra sidelinja.
Kantineleder Arild Dale er meget fornøyd med både Ørjan «Bageren», pizzakurset og stemningen.