En ressurssterk arbeidsleder skal videre

Anne Grete i kjent stil foran broderingsmaskinene.

Da Anne Grete Stangeland fikk sitt første barn, startet hun like så godt en egen systue og ble i tillegg dagmamma for andres barn 👋 

Egen systue 
I systua si reparerte hun tøy, trakk om stoler og sydde gardiner. Dette gjorde hun for både butikker og privatpersoner i Kristiansandsområdet. Men før denne tid var hun allerede i gang hos Varodd. I 1978 startet Anne Grete som arbeidsleder innenfor søm. Den gang for 42 år siden var faktisk bedriftsnavnet til Varodd «A/S Vyvi», og jeg synes faktisk det er litt vanskelig å både skrive og uttale 😉

Vyvi og Varodd
Vyvi ble etablert i 1961 og stod for Vest-Agder Yrkesvalghemmedes Industri, men det var hos bedriften Yvi 😄 Anne Grete jobbet først. Yvi var en annen sømbedrift for kvinnelig arbeidskraft (Yrkesvalghemmedes Industri), som også ble kjøpt opp av Varodd.

I 1980 ble A/S Vyvi til Varodd Industrier AS, og i 2003 ble «Industrier» fjernet ettersom bedriften med tiden var mye mer enn kun industri og fabrikkproduksjon. I 1999 ble også alle årene på Lund byttet ut med Rige Næringsområde i ett helt flunkende nytt bygg 👌

Arbeidsleder hos Varodd
Tilbake til Anne Grete, som har hatt interesse for sømfag helt siden hun var liten. Da hun var ferdig med grunnskolen, søkte hun seg inn på kjole- og draktlinja på yrkesskolen, hvor hun fikk svennebrev i1972 🎓

Hos Varodd startet hun i vikariat som arbeidsleder innenfor søm, og etter kort tid fikk hun fast jobb. Anne Grete har vært med på store endringer av sømavdelingen i alle disse årene. Det ble mindre og mindre sømarbeid, og for ca 10 år siden ble broderingsmaskiner anskaffet for å satse mer innenfor trykk og profilering

Varodd arbeidstøy med eget design
Sømavdelingen på Varodd hadde i mange år egne symaskiner og det summet godt når 25 stykker var i gang!🧵 Men det ble færre og færre folk som kunne sy og lønnsomheten ble dårligere sammenlignet med produksjon fra utlandet. 2012 ble det siste året med egenproduksjon av arbeidstøy til sektorene helse, hotell og restaurant samt rengjøring i Norge. I dag er det våre samarbeidspartnere i andre land som syr etter Varodds design, mens vi distribuerer og selger arbeidstøyet.

Hun skal videre
Og slik vil det nok fortsette, men uten Anne Grete. Nå skal hun videre. Hun holder til i barndomshjemmet sitt i flotte Høvåg, og hun sier at hun gleder seg til å følge opp barnebarna enda mer og ikke minst fortsette med reising til nye og gamle steder med både bobil og båt.

Men hun er ikke ferdig med å sy! 🧷 Interessen og lysten er der fortsatt, hun vet enda ikke helt hvordan hun skal gjøre det, men at det blir mer jobbing innenfor hennes store lidenskap, det gjør det 🌟

Nå forstår jeg hvordan hun er så ressurssterk. For henne er ikke dette bare en jobb. Å skape noe vil nok alltid være livets krydder for Anne Grete 🤩

Leting etter riktig grønnfarge til ny logo til internkunde.
Den nye logoen, Psykesnakk, tilpasses på pc før jobbens sendes til broderingsmaskinen.
Ferdigbrodert logo og en god skinnende grønnfarge på rygg på sort hettegenser.
Anne Grete og arbeidsleder Anne Wenche Hagen har jobbet sammen i mange år hos Varodd.