Pulverlakkering

Lakkering av alle type metaller i
Sørlandets største pulverlakkeringsanlegg.

Miljøvennlig lakkering.

Pulverlakkering

Med ny og moderne seks-trinns forbehandlingsanlegg blir produktene kvalitetssikret og kontrollert fra start til slutt. Selve pulverlakkeringen skreddersys etter kundens behov og spesifikasjon. Som den største aktøren innen pulverlakkering på Sørlandet tilbyr vi lakkering av alle typer metaller.

Alle metalltyper får korrosjonsklasse ISO-C4, som gir produktene rustbeskyttelse. Vi tilbyr dessuten et stort utvalg farger, som også gir en pen og ønsket overflate. Gjennom god utnyttelsesgrad av pulverlakken, tilbyr Varodd et økovennlig alternativ som gir kundene våre lavere priser.

Varodd Pulverlakkering i Kristiansand har mer enn 30 års erfaring med pulverlakkering.
Ta gjerne kontakt for ytterligere informasjon og en god handel!

Pulverlakkering består av et fint pulver som blir påført ved hjelp av luft og sprøytepistoler, og det fester seg til objektet ved hjelp av elektromagnetisme. Pulveret lades med elektrostatisk lading, dvs. ved hjelp av en strømførende spiss inne i pistolen.

Pulverlakkering inneholder ikke løsemidler, verken i fast form eller under smelt/herding, og er derfor et mye mer økovennlig alternativ. Pulverlakkering gir også hardere og mer motstandsdyktig overflatebehandling enn tradisjonell løsningsmiddelbasert lakkering.

Varodd Pulverlakkering tilbyr et stort utvalg av farger og kan også raskt skaffe andre ønskede farger. Pulverlakkering kan brukes på alle typer metaller, så lenge de er elektrisk ledende.

OptiGun_spraying_KSP_0767

Forbehandlingen resulterer i at alle metaller er godt beskyttet mot rust/oksidering, og de får en korrosjonsklasse ISO-C4. Gjennom vårt seks-trinns forbehandlingsanlegg sikres både kvalitet og kontroll.

  1. trinn: avfetning gjennom jernforsfat og vann (60 grader)
  2. trinn: avspyling av jernfosfat.
  3. trinn: spyling i rent vann.
  4. trinn: spyling med demineralisert vann.
  5. trinn: oxsilanbehandling.
  6. trinn: avspyling av overskuddsoxsilan med demineralisert vann.
P1000034

I 2013 investerte Varodd i nytt pulverlakkeringsanlegg bestående av robotiserte sprøyter samt 2D scanning av objektene, som optimaliserer lakkeringen. Produktene henges opp i en bane og blir fraktet rundt til de forskjellige stasjonene for å bli lakkert.

Banen er jordet slik at det ladede pulveret søker jord, som igjen gir en elektromagnetisk effekt. Deretter går produktet inn i en tunellovn med 200 grader, hvor pulveret smeltes og danner en jevn og sterk overflate. Når produktet kommer ut fra ovn kjøles det ned til håndteringstemperatur og lakken er ferdig herdet.

Varodd Pulverlakkering resirkulerer ubrukt pulverlakk, som blandes tilbake i tanken med ny lakk. Samtidig holder anlegget oversikt over prosentandel av returlakk som er innblandet i ny lakk, slik at det er god kontroll med optimal fordeling.

Gjennom høyere utnyttelsesgrad av pulverlakk gir vi kundene lavere priser!

Varodds pulverlakkanlegg og herdeovn kan lakkere produkter opptil følgende størrelse:
2000 x 600 x 1300.

I spesielle tilfeller kan kapasiteten økes til 3 meters lengde, ta kontakt for ytterligere informasjon!

Vi har stort fokus på god dialog med kundene slik at produktene får riktig kvalitet og dermed best mulig resultat.

Klikk her for våre leveringsbetingelser.

Noen av våre kunder

Bildegalleri

Kontaktskjema

Åpent mandag - fredag kl. 07-15

Kontaktperson
Einar Høiland
tlf. 990 42 914
einar.hoiland@varodd.no

Medarbeidere
Ole Kristian Mestad
Haakon Olsen

Einar Høiland

Medlem av NPLF og Miljøfyrtårn

Norsk Pulverlakkteknisk Forening Medlem av Miljøfyrtårn

LUKK VINDU
LUKK VINDU